Ruoka on jokapäiväinen asia. Keittokirjallisuus lienee luetuinta tietokirjallisuutta kaikissa kulttuureissa. Ruokaan ja ruoanvalmistukseen liittyvät käsitteet muodostavat valtavan kokonaisuuden, josta löytyy aina jotain uutta opittavaa. Keittokirjat sisältävät paljon sanoja, joita ei käytetä yleisesti arkikielessä. Esimerkiksi kalttaus, ryöppäys tai kirkastettu voi ovat sanoina tuttuja, mutta vain asiaan perehtynyt tietää, mitä oikeasti pitää millekin raaka-aineelle milloinkin tehdä.
Kääntäjien ja ruokaan intohimolla suhtautuvien avuksi on edesmennyt Jaakko Rahola (1936–2016) kokosi vuosien varrella hauskan, hyvän ja kattavan sanaston. Valitettavasti alkuperäinen sivusto ei ole enää käytettävissä. Sivuston voi kuitenkin löytää vielä Web Archive -palvelun kautta: https://web.archive.org/web/20160223143538/http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/sanaind.html
Raholan Syötävät sanat -sivustosta on tehty oma Wikipedian artikkeli: https://fi.wikipedia.org/wiki/Raholan_syötäviä_sanoja