Rooma ja Villa Lante

Kuva Villa Lantesta Rooman keskustaan 2006

Kääntäjän ja tulkin työ on toinen ammattini. Työurani alkupuoliskon olen työskennellyt lähinnä uskonnonopettajana lukioissa, pisimpään Mäkelänrinteen urheilulukiossa Helsingissä. Uskonnonopettajana olen ollut mukana monissa erilaisissa projekteissa, kirjoittanut lukion oppikirjoja ja hyödyntänyt kielitaitoani kansainvälisessä toiminnassa.

Ikuinen kaupunki Rooma on yksi suosikkikaupungeistani, jossa olen käynyt niin opintomatkoilla kuin lomillakin.

Vuosina 2005 – 2014 olin yhdessä italian ja historian opettajien kanssa järjestämässä ja toteuttamassa Mäkelänrinteen opiskelijoiden opintomatkoja Roomaan. Opintomatka järjestettiin keskimäärin joka toinen vuosi niin että sille osallistui noin 20 opiskelijaa toiselta ja kolmannelta vuosikurssilta.

Vuonna 2006 olin Suomen Rooman-instituutin järjestämällä uskonnonopettajien täydennyskoulutuskurssilla Villa Lantessa. Perehtyminen Rooman, antiikin ja nykyajan Italian historiaan oli antoisa kokemus ja tuki ammatillista osaamistani suuresti.

Matrikkelimerkintä osallistumisestani Villa Lanten täydennyskoulutuskurssille löytyy seuraavan linkin päästä: http://irfrome.org/historia/matrikkelit-2/kurssilaiset-1954-2014/opettajakurssit-1955-2015/